fbpx

MESEC POPUSTA -25% NA SVE PROIZVODE

Obogaćeni med — postoji li išta bolje za imunitet?

Virus Covid-19 u potpunosti je poremetio životnu rutinu i stvorio nove prioritete – danas manje vodimo računa o hedonističkim navikama, a više o zdravlju i imunitetu, kako bismo se efikasnije oduprli potencijalnoj infekciji koja vreba sa svih strana. Zato je potraga za namirnicama koje predstavljaju imunološke „bombe“ dodatno intenzivirana – a gotovo u svakoj kombinaciji se nalazi i med, prirodni i neprerađeni. Pre svega, pčele svoju “tehnologiju izrade” nisu promenile milenijumima, a istraživanja su pokazala da je sposobnost meda da stimuliše imuni sistem povezana sa činjenicom da cvetni nektari sadrže čitav niz različitih biljnih hemikalija koje su blagotvorne za ljudski organizam.

Čestice polena stimulišu imuni sistem u cilju boljeg odgovora na infekcije i bolesti, a pored toga pomažu organima imunog sistema u skladištenju hranljivih materija i proizvodnji belih krvnih zrnaca, koji su odbrambeni front našeg organizma, jer jačaju telo i imaju antivirusna i antibakterijska svojstva. U njemu se nalazi i probiotska bakterija, koju pčele pokupe zajedno sa nektarom iz cveta, a čija je uloga da konzervira med. Upravo ova bakterija daje medu tu antibiotsku, imunu funkciju koja pomaže i stimuliše naš imuni sistem.

Med koji se uglavnom može naći na tržištu je prerađen, jer se prvo zagreva, a zatim razblažuje i najzad filtrira kako bi se uklonili i najmanji tragovi polena. Ovaj process ubija i enzime – pa se na kraju dobije gotovo beskoristan med bez vitamina i minerala.

Zato je provereno najbolji primarni sastojak za jačanje imuniteta u potpunosti prirodni med, a ukoliko su mu pridodate lekovite biljke koje imaju jedinstvena blagotvorna dejstva – dobijate imunološkog čuvara za celu porodicu!

Dr Pavlović je u svojim istraživanjima temeljno proveravao efekte biljaka koje je pronašao u besprekornoj prirodi Pomoravlja – pre svega belu imelu, maslačak i ehinacea košticu kajsije. Došao je do neverovatnih rezultata, pa tako bela imela prevashodno štiti imunološki sistem, pospešuje rad čitavog limfnog sistema u organizmu te zato pomaže razmenu materija u njemu, a preventivno deluje kod skleroze i šloga. Sa druge strane, maslačak koji su pomoravski monasi koristili vekovima, pospešuje rad bubrega, jetre i želuca, maslačak pročišćava krv, snižava nivo holesterola, leči čireve, ekceme i kožne bolesti. Sa druge strane, jezgra koštica kajsije jačaju imunitet organizma – pa tako tradicionalna ishrana Hunza, jednog od najdugovečnijih naroda na svetu, uključuje koštice kajsije, koje sadrže 200 puta veću količinu Vitamina B17 u poređenju sa bilo kojom namirnicom! Dr Pavlović je odlučio da sa medom kombinuje čagu, koja važi za najlekovitiju gljivu na planeti, a o čijim dejstvima se mogu pisati romani!

Naš „Med za imunitet“, koji je jedan od najpopularnijih proizvoda linije „Manastirske kapi dr Pavlović“, predstavlja savršenu kombinaciju svih pobrojanih namirnica! Ovaj čudesni preparat preporučuje se svima koji žele da se oslone na ručno pravljene meleme, od isključivo prirodnih sastojaka, rezultat spoja inspirativne prirode i modernih naučnih istraživanja. Zato puno poverenje prirodi – jer imamo saveznika za očuvanje imuniteta svih članova porodice, bez obzira na generaciju i prethodnu zdravstvenu pozadinu.