fbpx

MESEC POPUSTA -25% NA SVE PROIZVODE

Proširene vene i jačanje srca? Samo prirodno!

Leto je pri kraju, ali problem sa proširenim venama su ostali? Dobro, zbog specifične situacije uzrokovane epidemijom kovida 19, ove godine se nije preterano putovalo, niti previše vremena provodilo na plažama – pa je estetski element bio manje bitan, ali je zdravstveni uvek prioritet!

Bez obzira na razlog svog, pojavljivanja, proširene vene mogu uzrokovati komplikacije poput otvorenih rana na koži i otečenosti. Ukoliko se pojavi bol, najčešće je to u mišićima ili se manifestuje kroz otoke u gležnjevima i nogama, što može otežati udobnost, rad, vežbu I normalno hodanje. Postoji i rizik od zgrušavanja krvi, a u ovom slučaju potrebna je hitna intervencija! Na proširene vene niko nije imun – najpre su im sklone trudnice i gojazni ljudi, zbog većeg pritiska na krvne žile, ali i oni kojima kontinuirano i naporno stajanje predstavlja profesionalnu deformaciju (npr. frizeri i građevinski radnici), ali i mladi sportisti, najčešće dizači tegova ili oni koji se bave trčanjem, skijanjem, tenisom ili vožnjom bicikla.

Stručnjaci koji su se uhvatili u koštac sa ovim problemom smatraju da je rešenje u prirodi – te su nakon dugogodišnjih analiza izdvojili nekoliko lekovitih biljnih vrsta koje blagotvorno utiču na proširene vene. A verovali ili ne, sve ove vrste mogu se naći u prirodi pomoravskog kraja – divlji kesten je tradicionalni lek za sve koje muče grčevi u nogama, trnjenje i loša cirkulacija, neven je u stanju da smanji otoke, odstrani bolove i da poboljša cirkulaciju koja je otežana, dok je kokotac korisna biljka koja se koristi u službi lečenja unutrašnjih vena, tu je da razblaži zgrušanu krv, utičući na simptome poput otečenosti i nadutosti. Čuveni dr Pavlović se tokom svojih ispitivanja oslonio i na tradicionalnu, viševekovnu recepturu monaha iz pomoravskog kraja, dodajući ovoj kombinaciji još i hajdučku travu, plod crvenog gloga, kantarion, kleku i koru hrasta, za jedinstvenu organsku formulu! Tako je nastalo vanvremenski efikasno, u potpunosti prirodno sredstvo – ručno pravljene Manastirske kapi dr Pavlović, za proširene vene, hemoroide, trombozu, poboljšanje rada srca i cirkulaciju!

Zato se treba vratiti prirodi i svemu što nam je pružila – kako bi uz redovan tretman u potpunosti biljnim melemima do sledećeg leta problem sa proširenim venama bili znatno i vidno umanjeni – iz estetskog razloga, ali pre svega zbog očuvanja opšteg zdravlja krvnih sudova. Srećno u misiji prepuštanja prirodi i zdravom načinu života, imate našu punu podršku!